Školní výlet I.B

04.06.2013 22:18

Školní výlet – stáj U Luka, Chotěbuz

 

I v letošním školním roce žáci vyjížděli na školní výlet. Počasí nám sice den co den připravovalo změny v povětrnostních podmínkách, přesto jsme se nezalekli a školní výlet naplánovali. Počasí nakonec bylo shovívavé a připravilo nám nádherný dárek v podobě krásného slunečního dne.

S 1.B třídou jsme si vyjeli k našim nedalekým sousedům – do Chotěbuze. Každý zná Rybí dům a Archeopark. Naše kroky nás však zavedly opačným směrem – do stáje u Luka, kde na nás už čekaly dvě velice příjemné slečny. Zavedly nás do tzv. kavárny, kde si děti odložily baťůžky, mohly si zakoupit pití, něco pod zub a dárkové předměty. Přímo z kavárny bylo vidět do kryté jízdárny. Po odpočinku nás slečny provedly areálem, seznámili nás s koníky, něco o nich popovídaly. Děti si také mohly vyzkoušet, jaké to je tahat závodní kočár určený k vozatajství. Ani se moc nezadýchaly, i s nákladem několika dětí vůz utáhly a pak i zaparkovaly na své místo.

Mezitím, co jsme si prohlížely areál a jízdárnu, pro nás připravily osedlané koníky, kteří na nás čekali v kryté jízdárně.  Koníci byli hodní a trpělivě děti vozili. To však nebyl konec.

Na děti čekalo překvapení – jízda kočárem. A už ta chvíle nastala. Před jízdárnu přijel závodní kočár tahaný dvěma hnědými koňmi. Byl to kočár určený přímo na soutěž zvanou vozatajství. Jízda kočárem nebyla jen poklidná, chvílemi dobrodružná a rychlá. Koníci odbočili ze silnice na polní cestu kolem rybníků, to teprve byla jízda! Pěna od pysku koní frkala až na nás, no nebyl čas se utírat, cvalem jsme ujížděli místní krajinou. To byl zážitek!

Nechybělo ani opékání buřtíků.

                                                           Mgr. Iveta Melicharová, třídní učitelka 1.B třídy

 

fotogalerie

Kontakt

Základní škola a Mateřská škola Těrlicko Školní 419/2
Těrlicko
73542
556 205 732
info@skolaterlicko.cz