Výlet do Planetária v Ostravě

24.06.2020 20:18

Děti ze třídy Zajíčků a Krtečků navštívily ve středu 24. června 2020 planetárium v Ostravě.

Vydaly se na prohlídku hvězdné oblohy, kterou shlédly nad hlavami v kopuli moderního planetária.

V začátku návštěvy byla dětem nabídnuta tvůrčí dílna v Galerii Mira, kde si děti díky originálním stavebnicím mohly vyzkoušet konstruování jednoduchých modelů dle své fantazie a představivosti. Díky tvarovaným dílům si děti procvičily jemnou motoriku prstů.

Po malém občerstvení se vydaly do „astronomického kina“, kde mohly obdivovat věrnou napodobeninu hvězdné oblohy s hvězdami, souhvězdími, planetami, Měsícem, Sluncem a dalšími objekty.

Následovalo zhlédnutí filmu LUCIE A PADAJÍCÍ HVĚZDY, ve kterém lední medvěd Vladimír a tučňák James podnikli vesmírnou cestu na palubě rakety Polaris, aby přišli na zoubek polární záři. Zasáhl je však meteorit a tak zcela neplánovaně havarují na úpatí pyramidy. Tady potkávají Lucii, všetečného kolibříka, kterému vrtá hlavou legenda vysekaná v kameni o světlech na nebesích, a tak se všichni nalodí na opravenou raketu Polaris a vydávají se do vesmíru. Navštíví Měsíc, pak oblast malých planetek mezi Marsem a Jupiterem, a nakonec přistávají na povrchu jedné z komet. Během své cesty hledají odpovědi na všechny otázky a nakonec se v pořádku vracejí na Zemi.

Děti byly okouzleny po celou dobu dopoledního výletu, rozšířily si obzor svého poznání a zároveň si užily společně poslední chvilky se svými kamarády před nadcházejícími letními prázdninami.

skolaterlicko.cms.webnode.cz/ms-terlicko/fotky/#

 

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Přístupný web