Projektový den u těrlických hasičů

04.10.2021 19:35

V pondělí 4.10. se děti vydaly po stopách dráčka Soptíka a Hasíka. Ty je dovedly až do těrlické hasičské zbrojnice. Bezpečně je přes hlavní cestu převedl místní policista a děti své 1.nadšení zažily už cestou. Bylo to i díky přistaveného policejního auta,kterému na střeše blikal červený nápis STOP.

V místní zbrojnici dětem nejprve profesionální hasič, pan Jakub Kotas, prezentovat důležitou roli záchranářů, předvedl celou hasičskou výzbroj i výstroj, do se následně oblékl i pedagogický doprovod. Děti odpovídaly na všetečné otázky lektora a on jim díky této vzájemné interakci přiblížil důležitost celého integrovaného záchranného systému. Děti znají číslo, na které mají volat, když se stane něco nečekaného i jak správně postupovat.

Co ale naše děti nadchlo nejvíce, byla teorie přenesená do praktických úkolů. Děti mohly projít dýmícím stanem, proudicí hadicí mířít na cíl,  prohlédnout si i nastoupit do hasičského auta. Ale úplně nejvíce se jim oči rozzáříly, když je hasiči "slaňovali" z vysokého auta, na které musely nejdříve samy vyšplhat. Naši předškoláčci dnes zažili spoustu dobrodružství a mnozí překonali sami sebe. 

Smekáme klobouk nejen před záslužnou prací dobrovolných i profesionálních hasičů, ale také pestrému a poutavému způsobu, jak svou činnost představili.  Tímto jim velmi děkujeme.

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Přístupný web